22 July 2014

Komiksu Konkurss 2014


Komiksu žurnāls kuš! sadarbībā ar Beļģijas Karalistes vēstniecību Latvijā izsludina Komiksu konkursu 2014, kurā piedalīties aicināti gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jauni talanti – visi, kuri ir vismaz 16 gadus veci un kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem.

Ilustrācija: Rūta Briede, ilustratore un komiksu konkursa 2013 laureāte

Lai piedalītos konkursā, autoriem jārada komikss – vizuāls stāsts secīgu attēlu formā – apjomā no 1 līdz 4 lappusēm, latviešu valodā par tēmu „Ķermeņa fabrika”. Komiksa žanrs, darba tehnika, stils, krāsu skaits netiek ierobežots. Konkursa darbu iesniegšanas termiņš ir 2014. gada 21. septembris. Plašāk par noteikumiem konkursa nolikumā www.komikss.lv/konkurss

Komiksu konkurss 2014 ir ikgadējs konkurss, kas notiks otro reizi ar mērķi veicināt Latvijas mākslinieku radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā.

Labāko darbu autoriem paredzētas naudas un materiālas balvas.
1.vieta – 700 EUR no Beļģijas Vēstniecības Latvijā
2.vieta – 300 EUR no Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameras
Desmit konkursa darbi tiks iekļauti Beļģijas vēstniecības un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja veidotajā izstādē, kas norisināsies no 2014.gada novembra līdz 2015.gada maijam.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija - Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts, ilustratore un Komiksu konkursa 2013 laureāte Rūta Briede, rakstnieks un publicists Pauls Bankovskis, Latvijas Laikmetīgās Mākslas centra direktore Solvita Krese, kardiologs prof.Andrejs Ērglis un kuš! redaktors Dāvids Šilters.

Konkursa rezultātu paziņošana un komiksu autoru apbalvošana notiks 14. novembrī Beļģijas Karaļa Dienā.


Konkursa ģenerālsponsori: Beļģijas Karalistes Vēstniecība Latvijā un Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kamera


Konkursa partneri: Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Arctic Paper, tipogrāfija Dardedze Hologrāfija, HungryLab, Latvijas Mākslas Akadēmija, žurnāls VETO, nedēļas žurnāls Ir, FOLD, Arterritory, Mana Rīga.



No comments:

Post a Comment