31 October 2011

(ku)š! # 10 "Jūras stāsti" - piedalies!

Ir atkal laiks „open call” un atkal var piedalīties vīrieši! Radi un sūti jaunus vizuālus stāstus jaunajam (ku)š! numuram! Tā kā kuš! grib lasīt arvien vairāk latviešu komiksus, šoreiz piedalīties "open call" aicinām tikai māksliniekus no Latvijas.

Lai iepazītos ar jau kuš!ā publicētajiem komiksiem, meklē iepriekšējos kuš! numurus Lukabukā, Randomā, Muhamorā un Galerijā „Istaba".

 ilustrācija: KJ Martinet

Noteikumi:
- Tēma: Jūras stāsti (Sea Stories)
- Saturs: Komiksi (var būt arī ilustrācijas)
- Valoda: Angļu vai latviešu (ja latviski, atstāj vietu subtitriem)
- Formāts: A6, platums 105mm × augstums 148mm (+ 3 mm malas pārlaides. Tā kā izdevums būs līmēts, ja zīmē atvērumu (2 lapas blakus), svarīgākās detaļas nezīmē vidū, tās būs grūti saskatīt.) Oriģināls, protams, var būt lielāks par A6. Dažkārt oriģināli lielāki darbi izskatās labāk drukāti mazākā formātā.
- Krāsas: Jā, CMYK (drukāsim uz Munken Print Cream)
- Izšķirtspēja: 300 dpi, vēlams kā tiff vai PDF fails
- Lappušu skaits: Ne vairāk par 8
- Citas lietas: Ieteicams dot darbam nosaukumu, to (ie)raksti pirmajā lapā. Autoru vārdi tiks nodrukāti katras lapas apakšā blakus lapas puses numuram. Tāpat par katru autoru publicēsim īsu aprakstu (ku)š! pēdējā lapā. Lai arī publicējam tikai vienu katra autora darbu, vari sūtīt vairāk nekā vienu darbu, tā būs lielākas iespējas izvēlēties.
- Termiņš: 2012. gada 15. janvāris
- Sūti Kušmenam uz kushmens(at)gmail(.)com

- Publicētajiem autoriem atlīdzība graudā: 1 kg (ku)š! = 5 gabali...

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā raksti Kušmenam: kushmens(at)gmail(.)com. Negarantējam, ka visus iesūtītos darbus publicēsim, dažādu iemeslu dēļ tas var nebūt iespējams. Lai vai kā kuš! cer un priecāsies saņemt jaunu, vēl neatklātu autoru darbus. Ja publicēt neizdosies šajā reizē, kuš! paturēs prātā gan Tevi, gan Tavu darbu nākamajiem projektiem!

kuš! (www.komikss.lv) ir komiksu kultūras žurnāls no Latvijas, kas publicē gan vietējo, gan ārzemju komiksu autoru darbus. kuš! interesē atklāt jaunus māksliniekus, it īpaši no Latvijas. Piedalies!

No comments:

Post a Comment