3 July 2014

Izstāde un radošā darbnīca "ComiX4= Komiksi vienlīdzībai" Rīgā


Fragments no Amandas Baezas komiksa "Bērni atklāj, ko slēpj pieaugušie"
kuš! aicina uz izstādes "Komiksi vienlīdzībai" atklāšanu un radošo darbnīcu! 
Izstādes atklāšana: 10.jūlijā, 18.30 Rīgas jauniešu centrā „Kaņieris” (Kaņiera iela 15, www.kopnica.lv)

Četrpadsmit vizuāli stāsti aicina ielūkoties Eiropā, kas aug, mainās, un ir nepārtrauktā kustībā. Izstādes darbu autori stāsta par migrāciju – fenomenu, kuru paši ir piedzīvojuši. Šobrīd viņi dzīvo Eiropā, taču viņi vai viņu ģimene nākusi no citas valsts Eiropā vai ārpus tās. Viņu komiksi atklāj gan dažnedažādos migrācijas veidus, gan savu un vecāku personīgo pieredzi – to, kas šī procesa rezultātā ticis pazaudēts, atrasts vai tiek veidots no jauna. Izstādes darbi ir daļa no konkursa par pirmo Eiropas balvu komiksu autoriem ar migrācijas izcelsmi.

Fragments no Tomasa Kušēri komiksa "Problēma"
Izstādē piedalās: Angela Wanjiku Njoroge, Mari Ahokoivu, Amanda Baeza, Miriam Klara Czapp, Corsino, Dmitry Yagodin, Carlos G.C. Medina, Sabīne Moore, Evangelos Androutsopoulos, Elena Vitagliano, Thomas Cuschieri, Camilo Collao, Dora Graur, Laura Ķeniņš

Pirms izrādīšanas Rīgā, izstāde pabijusi Igaunijā, Bulgārijā, Rumānijā, Austrijā, Zviedrijā un Portugālē.

Ilustrācijas autore: Amanda Baeza


Radošā darbnīca: 13.jūlijā no 11.00 – 19.00 (abas dienas) Rīgas jauniešu centrā „Kaņieris”. 
Piedalīties aicināts ikviens vecumā no 15 līdz 25 gadiem, kam interesē vizuāli stāsti!
Divu dienu darbnīcā dalībnieki varēs piedalīties radošās aktivitātēs neformālās mācīšanās vidē, iemācīties, kā izstāstīt stāstu komiksā un iepazīties ar komiksu autoru migrācijas pieredzes stāstiem.


Darbnīcu vadīs Amanda Baeza, komiksu autore no Čīles/Portugāles un konkursa „Eiropas Balva komiksu autoriem ar migrācijas izcelsmi” dalībniece, un Sintija Lase, neformālās izglītības trenere-apmācītāja.

Darbnīca notiks angļu valodā. 
Darbnīca (tai skaitā pusdienas) ir bez maksas.

Lai pieteiktos uz darbnīcu, sūti e-pastu uz kushmens@gmail.com līdz 10. jūlijam, norādot savu vārdu un vecumu, vai aizpildi tiešsaistes pieteikuma anketu: http://bit.ly/1pQfIsQ


Šī darbnīca un izstāde ir daļa no projekta „ComiX4= Komiksi vienlīdzībai”, kura mērķis ir veicināt starpkultūru dialogu un atbalstīt nediskriminējošus uzskatus un rīcību, izmantojot mākslas instrumentus – komiksus, ko veidojuši komiksu autori ar migrācijas izcelsmi. 

Fragments no Kamilo Kolao komiksa "Mēs visi esam suņi"
Projektu „ComiX4= Komiksi vienlīdzībai” finansiāli atbalsta Eiropas Savienības Pamattiesību un pilsonības programma – Novembris 2012.
Izstāde un radošā darbnīca ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu. Par šīs publikācijas saturu atbild biedrība „Grafiskie stāsti” un tās partneri.

Vairāk par projekta aktivitātēm uzzini: www.comix4equality.eu un www.facebook.com/Comix4equality
 

No comments:

Post a Comment