21 November 2010

kuš! meža stāsti

kuš! ir labas ziņas! Pirmā – nākamais (ku)š! būs, un otrā – kuš! izsludina „open call”, tātad, ikviens var sūtīt savus darbus, labākie tiks publicēti.

Jaunā (ku)š! tēma: Meža stāsti
Formāts: A6 (kā piemēru skati „Pēc sniegputeņa” š!)

Un te jau trešā labā ziņa – tu vari sūtīt komiksu par ļoti plašu tēmu „Meža stāsti”
vai arī piedalīties konkursā, ko rīko a/s „Latvijas valsts meži” kopā ar kuš!, un radīt komiksu par tēmu „Mežs – atjaunojams zaļais resurss”.
  


Uzdevums: Radīt komiksu par mežu kā zaļo resursu, kurš atšķirībā no naftas ir viegli atjaunojams un kura ilgtspējīga apsaimniekošana nodrošina ne tikai atpūtas iespējas cilvēkam un dzīves vidi zvēriem un augiem, bet arī veselīgas mājas un citus produktus mūsu ikdienai.
Kas tas ir un ko tas nozīmē? Iedvesmu un izpratni smelies video formātā: www.tavsmezs.lv/lat/video/ un mājas lapā www.zalasmajas.lv.

Formāts: Komiksa garums – maksimums 10 lpp. Labākie tiks publicēti A6 formātā. Darbi iesūtāmi ar izšķirtspēju 300 dpi (kvalitatīvi ieskanēti). Neaizmirsti, ka komikss ir stāsts, kas sastāv no vairākiem attēliem. Ilustrācija uz vienas lapas un karikatūras nav komiksi, tās netiks izskatītas!

Balvas: Trīs labāko komiksu autoru darbi tiks publicēti kuš! „Meža stāsti” speciālizdevumā un saņems nedēļas nogales Lielās atpūtas pakas ģimenei un draugiem Tūrisma un rekreācijas centrā „Ezernieki” vai „Spāre” (omulīga nakšņošana, laivošana, pirtošanās, dabas iepazīšana utt.). Visi publicētie konkursa dalībnieki – bezmaksas ieejas kartes Tērvetes Dabas parkā, Kalsnavas arboretumā vai Vijciema čiekurkaltē. (Papildu informācija par mežu atpūtas objektiem: www.mammadaba.lv).

Rezultāti: Visus iesūtītos darbus atbilstoši konkursa uzdevumam un tēmai vērtēs kuš! un a/s „Latvijas valsts meži” pārstāvji un rezultātus publicēs līdz 20. janvārim mājas lapā www.mammadaba.lv un www.komikss.lv. AS „Latvijas valsts meži” saglabā tiesības iesūtītos darbus izmantot savās publikācijās, kā arī neizvirzīt balvām darbus, kas neatbilst konkursa nolikumam.

Termiņš: Līdz 2011. gada 10. janvārim sūti komiksu kuš! redakcijai uz e-pastu kushmens@gmail.com.

1 comment: