12 June 2011

(ku)š! # 9 "sieviešu noslēpumi" - piedalies!

Pēc īsās pauzes kopš februāra kuš! saka, ka pietiks pauzēt, nu ir atkal laiks „open call” – aicinām radīt un sūtīt darbus jaunajam (ku)š! numuram! Ir tikai viens ierobežojums – piedalīties var tikai sievietes. Topošajā numurā mazliet vīriešu diskriminācijas - publicēsim komiksus, kuru autores ir sievietes. Jo (ku)š! nr.9 tēma: „Sieviešu noslēpumi”; tēmu vari interpretēt un eksperimentēt pēc brīvas izvēles. Kuš! interesē saņemt dažnedažādus darbus.

Piedalīšanās parametri:
- Tēma: Sieviešu noslēpumi (Female Secrets), (piedalās tikai sievietes)
- Saturs: Komiksi (var būt arī ilustrācijas)
- Valoda: Latviešu vai angļu
- Formāts: DIN A6, platums 105mm × augstums 148mm (+ 3 mm malas nogriezums. Tā kā izdevums būs līmēts, ja zīmē atvērumu (2 lapas blakus), svarīgākās detaļas nezīmē vidū, tās būs grūti saskatīt.) Oriģinālais darbs, protams, var būt lielāks par A6. Dažkārt oriģināli lielāki darbi izskatās labāk drukāti mazākā formātā.
- Krāsas: Jā, CMYK (drukāsim uz Munken Print Cream)
- Izšķirtspēja: 300 dpi, vēlams kā tiff vai PDF fails
- Lappušu skaits: ne vairāk par 12
- Citas lietas: Ieteicams dot darbam nosaukumu, to (ie)raksti pirmajā lapā. Autoru vārdi tiks nodrukāti katras lapas apakšā blakus lapas puses numuram. Tāpat par katru autoru publicēsim īsu aprakstu (ku)š! pēdējā lapā. Lai arī publicējam tikai vienu katra autora darbu, vari sūtīt vairāk nekā vienu darbu, tā būs lielākas iespējas izvēlēties.
- Termiņš: 2011. gada 1. septembris
- Sūti Kušmenam uz kushmens(at)gmail(.)com

- Publicētajiem autoriem atlīdzība graudā: 1 kg (ku)š! = 5 gabali...


Jautājumu vai neskaidrību gadījumā raksti Kušmenam: kushmens(at)gmail(.)com. Negarantējam, ka visus iesūtītos darbus publicēsim, dažādu iemeslu dēļ tas var nebūt iespējams. Lai vai kā kuš! cer un priecāsies saņemt jaunu, vēl neatklātu autoru darbus. Ja publicēt neizdosies šajā reizē, kuš! paturēs prātā gan Tevi, gan Tavu darbu nākamajiem projektiem!

Kuš! (www.komikss.lv) ir Latvijas komiksu kultūras žurnāls, kas publicē starptautisku, arī Latvijas, komiksu autoru darbus. Mūsu prieks un intereses ir atklāt jaunus māksliniekus, it īpaši no Latvijas.
Piedalies!

No comments:

Post a Comment