29 September 2015

Komiksu Konkurss 2015 "Urbānie džungļi" noslēdzies!

Šonakt mūsu pastkastīte pārvērtusies par stāstu biezokni - Komiksu konkurss 2015 "Urbānie džungļi" ir noslēdzies!

Fragments no konkursa darba, autore: Linda Batņa

Esam saņēmuši 68 darbus no 28 autoriem un 40 autorēm. Jaunākais autors ir 16 gadus vecs, vecākais - 51. Vidējais vecums: 26 gadi.


Šis bija jau trešais gads, kad kopā ar Beļģijas Vēstniecību un Beļģijas-Luksemburgas-Latvijas tirdzniecības kameru rīkojam komiksu konkursu Latvijā. Tajā piedalīties varēja kā pieredzējuši autori, tā jauni talanti, kurus interesē vizuālu stāstu stāstīšana pieaugušiem lasītājiem. Konkursa uzdevums bija radīt 4 līdz 12 lpp. garu komiksu latviešu valodā par tēmu "urbānie džungļi" un iesniegt to laika periodā no jūlija līdz 28.septembrim.

Tagad pie darba jāķeras žūrijai, kuras sastāvā ir Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts, Komiksu konkursa 2014 laureāte Zane Zlemeša, māksliniece Maija Kurševa, arhitekte un urbānā dizainere Evelīna Ozola, kuratore un Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāžu centra vadītajā Zane Zajančkauska. 

Konkursa laureāti saņems naudas balvas: 500 EUR par 1.vietu un 300 EUR par 2.vietu, kā arī materiālas balvas no "Arctic Paper", "Veto Magazine", "Popper Publishing" un "kuš!". 

Konkursa rezultāti būs zināmi novembrī, kad aicināsim uz apbalvošanu un izstādi Latvijas Nacionālajā bibliotēkā!


Ilustrācija: Zane Zlemeša

No comments:

Post a Comment